Recensies

Maatwerktour Middelburg

Just a quick update from the tour on Saturday.  We enjoyed it very much and Johan gave us some great information and history on the town and the area.  We loved Middelburg and found it a great place to stay. Thank you so much for all your help and making the plan for the visit. 

 Very best wishes

Sharon


Maatwerktour “Strijd tegen het water”,

Dijken, Oosterscheldewerken, Schouwen-Duiveland, Plompe Toren, Zierikzee, Watersnoodmuseum en Zeelandbrug

Wij hadden een bedrijfsuitje en zijn we met Frits van Ervarium Tours ‘on tour’ geweest. Nooit geweten dat Zeeland zo mooi en uitgerekt was. We hebben die dag veel geleerd en Frits heeft ons veel laten zien inclusief filmsets van de film Michiel de Ruyter. De lunch was erg gezellig en echt Zeeuws en we kregen bezoek van een natuurwachter die ons enthousiast vertelde over de natuurgebieden van Zeeland. Het watersnoodmuseum was het kersje op de pudding. Heel indrukwekkend. Het was een superdag! Dank je wel Frits.

Laure Tomatala, PCG Coatings BV

Watersnoodmuseum


De Michiel de Ruyter dagtocht van Ervarium Tours is een aanrader!

“Interessante plekken (van Zierikzee tot Vlissingen), deskundige toelichting ter plaatse (van figuranten uit de film en andere deskundigen) maken de dag tot een heel bijzondere.” 

Peter Sijnke, Zeeuws Archief

Peter Sijnke (recensies pagina)

 

 

 

 


Bedankt voor de foto’s Frits, 

We hebben genoten van onze dag! Het was erg leuk om daarna de film te zien, juist omdat we veel informatie daarin wel of niet terug zagen. De tour was voor ons de ideale inleiding. Wij zijn in elk geval zeer tevreden klanten en verkondigen dat aan wie het maar horen wil.

 Veel succes, en graag tot ziens. Hartelijke groet

Lisa (namens de vriendengroep van 8 personen)

Groep Lisa bij standbeeld Michiel (klein)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Onlangs zijn wij met “Ervarium Tours” mee geweest op de “Michiel de Ruyter tour”. Een meer dan geweldige dag! Ondergedompeld in de geschiedenis van Michiel en Zeeland. Professionele begeleiding van alle betrokkenen: de figuranten, de historicus en niet te vergeten de reisleider zelf. We bezochten vele filmlocaties in Zierikzee, Veere, Middelburg en Vlissingen. Zeer speciaal was “de Avelinge”, een monumentaal pand in Zierikzee wat in de film diverse keren terugkomt als zijnde woning van Johan de Wit. Van binnen nog helemaal 17e eeuwse stijl. We spraken hier met de beheerder die zelf clavecimbels maakt. Dit was nog maar het begin van een volle, interessante en gezellige dag. Goed verzorgd en zeer de moeite waard!

Evert en Monique

Evert en Monique

 

 

 

 


“De tour was een mooie ervaring waar wij beiden met veel plezier aan hebben deelgenomen. Tour opbouw en invulling verdienen veel lof want de geboden kwaliteit was hoog en de mensen waarmee we in gesprek kwamen waren erg enthousiast. In huize “De Aveling”, verraste de beheerder des huizes ons aangenaam met een hartverwarmend welkom. Figurant “de Arabier” deed zijn verhaal, ons onderwijl leidend door de filmcoulisse-Amsterdam.

Veere was het decor van een bloederige nederlaag in Vlissingen en het decor voor de eerste inzet van de mariniers in onze maritieme geschiedenis. Beide figuranten waren semiprofessionele figuranten. Passend gekleed gingen we de tour door Veere maken begeleid met feiten en belevenissen tijdens de periode van het filmen in Veere en de geschiedenis van dit stukje toch wel uniek maritiem erfgoed. Het afscheid aan de haven was vol symboliek en de tocht naar Middelburg gaf reisleider Peter energie want nu kwam zijn specialiteit Middelburg met zijn ontelbare kleinoden aan weten en schatkamertjes.”

Jacqueline en Abko


“Ik woon al heel mijn leven in Zeeland. Met Ervarium-tours ben ik op – voor mij bekende plekjes  – maar ook op nieuwe en minder bekende plekjes geweest. Vooral de ongereptheid van de natuur, de vergezichten en de veranderende horizon bleven lang op mijn netvlies plakken. Wat is Zeeland toch mooi”.                                     

Marnel

Uitzicht over blauwe zee en lucht vanaf de Onrust


“Het meest aansprekende vonden wij de rondvaart. Geweldige ervaring om bruinvissen te zien. En gezellig met z’n allen wat drinken aan dek! Het minst aansprekend was er eigenlijk niet. We hebben niets gemist tijdens de tour. Ook vonden wij het fijn dat we na afloop wat met elkaar gingen drinken. En: complimenten voor de overheerlijke picknick!”

Inez en John

Onrust 2


“Ik woon al jaren op Walcheren maar was nog nooit in Oranjezon geweest. Wat is dat een prachtig en uniek stukje Zeeland. We waren er lekker vroeg en hebben een hele mooie, afwisselende wandeling gemaakt met een fantastische koffie/thee pauze met bolussen midden in de natuur terwijl we onverwachts herten mochten tegenkomen.

Na de natuurvaartocht op de Oosterschelde waar de bruinvissen met ons meezwommen was er lunch. Op zich ook al een hoogtepunt. De gids weet prachtige plekjes te vinden en pakt dan lekker uit! Comfortabele stoelen en een rijk gedekte picknick tafel met verse broodjes, fruit en voor de liefhebbers een goed glas wijn. Alles is meegekomen in de Ervarium bus.”

Cees en Christel

Els en Cees


Wat hebben we een heerlijke dag gehad met de natuurtour, na een wandeling door het prachtige natuurgebied Oranjezon, waar we herten hebben gezien, volgde een rondvaart over de Oosterschelde waar we bruinvissen hebben bewonderd, erg leuk, een mooie tocht. De heerlijke uitgebreide lunch werd verzorgt op een mooi plekje aan het water, dat is genieten.  Het was een zonnige dag de sfeer in de groep was goed, gezellige mensen en de tourgids was enthousiast en gedreven. Zeker een aanrader!

Els


 

Kleinschalige persoonlijke tours door Zeeland en West-Vlaanderen